کاربرد دستگاه سانتریفیوژ آزمایشگاهی
سانتریفیوژ آزمایشگاهی چیست؟
سانتریفیوژ آزمایشگاهی، یکی از مهمترین ابزار آماده سازی نمونه در حال حاضر، یکی از کارآمدترین روش های جدا سازی نمونه های تراکم های مختلف است. بسیاری از انواع سانتریفیوژها در دسترس هستند که از مدلهای بالای نیمکت با ظرفیت 1.2 لیتر و حداکثر بار 1.5 کیلوگرم، به سانتریفیوژ های بزرگ با ظرفیت 5 لیتر و حداکثر بار 6 کیلوگرم یا بزرگتر در دسترس هستند. . برخی از دستگاه های بزرگتر قادر به رسیدن به سرعت تا 10000 دور در دقیقه هستند، در حالی که سانتریفیوژ های کوچکتر معمولا حداکثر سرعت چرخشی کمتر از 300 دور در دقیقه را دارند.
سانتریفیوژهای بالای بنزین قادر به سرعت حدود 3000 دور در دقیقه از اواسط دهه 1800 استفاده شده است. ابزارهای اولیه ابزار دست، اما در سال 1912، با معرفی سانتریفیوژ های الکتریکی، تغییر کرد. سانتریفیوژهای اولیه اغلب برای برنامه های غیر بیولوژیکی مانند جداسازی شیر و جمع آوری رسوب استفاده می شود.
فرآیند سانتریفیوژ را می توان به قرن 15 میلادی رسیده، زمانی که سیستم های سانتریفیوژ دست با استفاده از جدا سازی شیر استفاده می شود.
یک سانتریفیوژ آزمایشگاهی یک دستگاه موتور محرک است که در آزمایشگاه ها برای جدا کردن اجزای مایعات استفاده می شود. سانتریفیوژ آزمایشگاهی به طور گسترده ای در بیمارستان ها یا سایر صنایع مورد استفاده قرار می گیرد که برای استخراج مواد معلق از رسانه های مختلف استفاده می شود. این امر از طریق اصل رسوب حاصل می شود، جایی که شتاب دهانه تقریبا به مواد شفاف حرکت می کند به سمت جهت شعاعی.
همانطور که دستگاه چرخش می دهد، یک نیروی بزرگ ایجاد می شود که باعث می شود مواد جامد تر در مایع شروع به حرکت می کنند و در نهایت به سمت خارج حرکت می کنند، در حالی که حرکت متراکم به وسط. سانتریفیوژ آزمایشگاهی به اندازه و سرعت بسته به نوع استفاده مورد نظر متفاوت است. در حالی که قدرت لازم برای کارکرد دستگاه است (به علت چرخش آن)، سانتریفیوژهای مختلف دستی نیز وجود دارند که می توانند به راحتی با چرخش یک اهرم کار کنند.
* مواد نیز بر اساس اندازه، شکل و ویسکوزیته آنها جدا شده است
نحوه ی کارکرد سانتریفیوژ آزمایشگاهی:
با چرخش با سرعت بالا یک سانتریفوژ با استفاده از نیروی G به منظور جدا کردن ذرات در تعلیق با توجه به تراکم آنها. یک سانتریفیوژ آزمایشگاهی برای رسوب گذاری سلول ها و ویروس ها یا برای جدا کردن ماکرومولکول هایی مانند DNA استفاده می شود. زمینه های کاربردی برای سانتریفیوژها شامل زیست شناسی، بیوشیمی، محیط زیست، داروسازی و آزمایش بالینی می باشد.
انواع مختلف سانتریفیوژها چیست؟
سانتریفیوژ های استاندارد یا میزهای پلاستیکی شایع ترین نوع هستند، دامنه های حجمی بین 0.2 تا 750 میلی لیتر یا بیشتر. واحدهای یخچال، سانتریفیوژ های مینی فشرده و دستگاه های با سرعت بالا با RCF نزدیک به مدل های کف پایه نیز در دسترس هستند. نیروهای g-ultracentrifuges که اغلب در فناوری نانو استفاده میشوند، میتوانند بیش از 1000000 × گرم باشد. Microcentrifuges برای کار با لوله های کوچکتر میکرو مرکزفشو و لوله های PCR است.
چه باید در هنگام انتخاب یک سانتریفیوژ:
RCF مهمترین نشانه قدرت جداسازی است.
انواع روتور شامل سطل نوسانی، زاویه ثابت یا عمودی، در نسخه های پلاستیکی و فلزی است..
نظرات بازدیدکنندگان